Vespa gør os flying

Hos Flying Vespa er vi vilde med lækker mad og scooteren Vespa, som vores restaurant er opkaldt efter. Hvad har scooteren så lige med mad at gøre?

Magisk Vespa

For os har Vespa en helt særlig betydning. Den italienske scooter har noget magi over sig, og den har sin egen stil. Det er også det, Flying Vespa sigter efter – vi vil gerne være vores egen. Restauranten serverer derfor slow fastfood, og du finder hverken fritter eller Coca Cola på menukortet. Flying Vespa har i stedet forenet det rustikke italienske landkøkken med østens magi og den nordjyske lune.

70 år med Vespa

2016 er noget helt særligt, og året har budt på flere mærkedage i kalenderen. Familien Smed overtog Flying Vespa, men restauranten fortsættes i samme ånd, så Vespa-magien fortsætter. Vi hos Flying Vespa håber at kunne være flying ligeså længe, som Vespa har eksisteret. 2016 er nemlig også året, hvor Vespa-scooteren har 70 års jubilæum… så hurra for 2016. I 70 år har scooteren nu kørt på masser af veje i hele verden. Scooterens kørte for første gang ud på de italienske gader i 1946, og allerede dér var det klart, at den havde noget magisk over sig.

Den første scooter

Scooteren Vespa 98 kom på markedet i april 1946. Det funktionelle og innovative transportmiddel blev præsenteret i en golfklub i Rom. Vespa var øjeblikkeligt en succes og opnåede omfattende medieinteresse.

Den var anderledes, og så var den et godt alternativ til bilen i det krigshærgede Europa. Vespaen var billigere end en motorcykel eller en lille bil, og så passede den perfekt til Italiens smalle gader.

Opfindertrang

Scooteren blev udviklet som resultatet af en opfindertrang til at skabe et levedygtigt alternativ til bilen. Vespa forende elementer fra både motorcykler, fly og biler. Der var for eksempel styr med håndgreb og saddel fra motorcyklen, ensidigt anbragte hjul fra fly og trinbræt fra bilen. Kombinationen blev til et helt nyt design, der var andeledes, end det man havde set før.

Flyvende hveps?

Designeren Enrico Piaggio havde lavet en prototype af scooteren. Den fik tilnavnet Paperino, der er det italienske navn for Anders And. Designeren Piaggio var ikke vild med den og valgte at få scooteren redesignet.

Da han så det nye redesign syntes han, at det lignede en hveps. Ligesom den også lød som en summende hveps. Scooteren blev derfor døbt Vespa, der betyder hveps på italiensk.

Vores kære restaurant og gadekøkken i Frederikshavn er derfor den flyvende hveps – vi kunne passende sige: Come and bee with us ;)

Vi er anderledes og flyvende, og vi sørger for eksotiske oplevelser for ganen.